SRAMOTA

Italijanska ligaška in pokalna tekmovanja.

Moderator: Moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
fisherel
Kraj: Piran
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a fisherel »

Eh...
Nek anglež bo govoril o "kick & run" fuzbalu...
Slika
Uporabniški avatar
fisherel
Kontakt:

tench napisal/-a:Ma zdej tebi razlagati temelje italijanske pravne ureditve....luknja v koleno se zdi manj boleč podvig...Kot že rečeno, "T.a.r." (tribunale amministrativo regionale) je pritožbeno sodišče prve stopnje za upravne spore, ki s kazenskim pravom nimajo nobene zveze...
Dej malo razloži kaj je s tem CONIjem, ki mi res ni jasno. Kokr vem je tako CONI kot FIGC pod giudice sportivo. Raziskovali so carabinieri in Borrelli (FIGC) kokr je meni znano in kazen je dal prav Borrelli. Giudice Sportivo pa je to potem samo potrdil...
Torej kakšno vlogo ima CONI??

Sicer pa je Juventus že dobil svojo kazen in mi povej zdej KAJ so takrat Moggiju dokazali? Na to mi moreš odgovorit...

TAR vem kaj je in sem samo napisal da nam bo mogoče vrnu scudetta (sem 95% da ja).
Ko smo že pri TARu, danes naj bi padla odločitev o Moggiju in so jo predstavli za en teden. Če bi mu kazen zmanjšali (al pa čisto umaknili - kar ni nemogoče) me zanima na podlagi česa so nas poslali v B (če že ni Montezemoli kriv, kot ti govoriš)?
Slika
Tok87
Kraj: koper

Odgovor Napisal/-a Tok87 »

fisherel napisal/-a: TAR vem kaj je in sem samo napisal da nam bo mogoče vrnu scudetta (sem 95% da ja).
In potem svizec zavije čokolado...
SONO LE 16:54, 22.04.2007 L´INTER É CAMPIONE D´ITALIA 2006/07!
SONO LE 16:51, 18.05.2008 L´INTER É CAMPIONE D´ITALIA 2007/08!
SONO LE 22:19, 16.05.2008 L´INTER É CAMPIONE D´ITALIA 2008/09!
Uporabniški avatar
fisherel
Kontakt:

Ah bomo vidli, če je Belviso optimist sem komot lahko tudi jst... Prvi cilj je jasno ta da dobimo nazaj scudetta (če bo vse šlo tako kot treba (beri pravičen proces) nam bojo sigurno vrnli), kot drugo pa ukinitev prejšnje sezone - in bomo spet MAI STATI IN B, ampak to je že nemogoče.

Sej to vse skupaj ne bi blo potrebno če ne bi imeli vaše uprave v klubu, ki se niso pritožli na TAR ko so se lahko.
Slika
Uporabniški avatar
tench
Kraj: Napoli
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a tench »

Ma tebi ni nič jasno....Sem več kot prepričan, da se ti ne sanja, kaj je T.a.r. Te nebuloze o "ukinitvi" sezone so pa nasploh fenomenalne....Jao....Če te že te stvari toliko zanimajo, primi raje najprej kako knjigo v roke in se kaj poduči o tem, ne da lutaš med veleizjavami svakojakih opinionistov...
Zadnjič spremenil tench, dne 15 Mar 2008, 10:01, skupaj popravljeno 1 krat.
We shall not be moved!
Uporabniški avatar
fisherel
Kontakt:

Ma ne važno da ti veš vse o Calciopoliju, verjetno več kot sam Moggi in ostali...

Še vedno mi nisi odgovoril česa je Juventus/Moggi KRIV?
Za to ti ni treba razlagat nič, samo povej mi na podlagi česa je Juventus letel v B in na podlagi česa je Moggi dobil 5 let kazni.
Slika
Uporabniški avatar
The_Milkman
Vseved

Odgovor Napisal/-a The_Milkman »

fisherel napisal/-a:
Še vedno mi nisi odgovoril česa je Juventus/Moggi KRIV?
Za to ti ni treba razlagat nič, samo povej mi na podlagi česa je Juventus letel v B in na podlagi česa je Moggi dobil 5 let kazni.

:lol: :lol: :lol: :lol: :retard: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
tench
Kraj: Napoli
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a tench »

Ma lej, ne da se mi sploh več ukvarjati s tem. Zadnjič bom ponovil, da se je do sedaj vse dogajalo zgolj v okvirih "giustizie sportive", avtonomne sfere italijanskega pravnega sistema.
Ko te že tako "goreče" zanima, česa so bili obtoženi in zaradi česa so bili potem obsojeni Moggi et. co., si lahko prebereš sodbo "zveznega prizivnega sodišča" (Corte Federale F.i.g.c.)(strani 60 ss.), ki jo mimogrede lahko najdeš na strani, na na katero verjetno pogosto zahajaš:
http://www.giulemanidallajuve.com/downl ... tenza2.pdf

Obenem si pa preberi še "Codice di Giustizia Sportiva", da ti bo mogoče malo bolj jasno, zakaj se sploh gre. Link imaš tu:
http://www.altalex.com/index.php?idnot=34550

To so aksiomatične zadeve in vse blodnje po forumih so zgolj prodajanje megle. Ne vem, če ti bo kaj bolj jasno, a me v končni fazi niti ne zanima. Z moje strani zaključujem s prispevki na to temo, ker je škoda časa - in denarja. Amen.

P.S. Oh da, glede na to, da si tak pravičniški entuziast, svetujem malo domačega branja. Mario Sanino: Diritto Sportivo (CEDAM, Padova, 2002)(strani 419 ss.) Odprl se ti bo čisto nov svet....

P.P.S. Mimogrede, Prof. Sanino je bil član senata, ki je izrekel kazen.
We shall not be moved!
Uporabniški avatar
fisherel
Kontakt:

In kaj sm jst reku glede giudice sportive in FIGCja?

Dokazi? To me zanima, ne neke sentenze (če pa so kje opisani kakšni dokazi, sem jih spregledal)
Kako to da so novinarji vedli že 3 dni pred razsodbo kakšna bo kazen za vse, a do danes ni niti enemu uspelo izbrskat nič o dokazih?

Aja:

P.S. To si preberi: Cambiaghi Emilio - Manuale di autodifesa del tifoso juventino
Baje jo je kolega od soseda nabavu, si bom probal sposodit...

Sej bomo vidli čez par mescov, v EU in ne neki bogi Italiji, republiki banan.
Slika
Uporabniški avatar
DV_tifo

Odgovor Napisal/-a DV_tifo »

Jao fisherel dej ne utrujat z temi viktimizacijami. Tudi pravemu si se lotil razlagat o pravu :bow: .
When the doors of perception are cleansed, man will see things as they truly are - infinite (William Blake)
Uporabniški avatar
Patriot
Kraj: Krško

Odgovor Napisal/-a Patriot »

sm mislu da sm na nogomanii na interjevem forumu.... :S :S
Slika
Uporabniški avatar
fisherel
Kontakt:

DV_tifo napisal/-a:Jao fisherel dej ne utrujat z temi viktimizacijami. Tudi pravemu si se lotil razlagat o pravu :bow: .
Pravo gor al dol, še vedno nisem vidu nikjer teh dokazov
Slika
Tok87
Kraj: koper

Odgovor Napisal/-a Tok87 »

fish

A ne vidiš, da se ti celoten forum smeje glede tvojih veleumov? :P

p.s. pa še tenchu si se spravil soliti pamet (da ti dam namig; to je tako, kot če bi Branko Oblak & Miša Molk razglabljala o tem, kakšne so možnosti velenjskega Rudarja glede povratka v prvo ligo...).
SONO LE 16:54, 22.04.2007 L´INTER É CAMPIONE D´ITALIA 2006/07!
SONO LE 16:51, 18.05.2008 L´INTER É CAMPIONE D´ITALIA 2007/08!
SONO LE 22:19, 16.05.2008 L´INTER É CAMPIONE D´ITALIA 2008/09!
Uporabniški avatar
fisherel
Kontakt:

Samo kako to da tolko odgovorov, nikjer pa ne morem najt NIČ uporabnega - to kar sem tencha vprašal??

Ne razumem kako lahko govorite da je Moggi nek lopov blablabla, brezu bilokakšnih dokazov.

1. Zaradi nameščanja NI BIL kaznovan
2. NOBEN sodnik ni bl kaznovan, ker je namerno vplival na tekmo.

Pa me niti ne zanima to, mene zanimajo DOKAZI (ki jih ni in jih niti ne bo). Vemo da so vsi proti Moggiju - že larifari proces GEA pove vse o tem proti kateri familiji so.

P.S. Kdo se mi smeje? Milkman ki ve o Calciopoliju le to da je Moggi podkupoval sodnike :lol: :retard:
Slika
Uporabniški avatar
DV_tifo

Odgovor Napisal/-a DV_tifo »

Ja, očitno Moggi ni storil čisto nič narobe.
Sploh nima smisla začenjat, povej samo kaj so delali švicarski simi pri sodnikih, verjetno jih je rabil, da jim je čestital za rojstni dan.

Najdi si skripte Moggijevih pogovorov z carrarom, pa potem govori naprej, oziroma ni treba, ker nas to več ne zanima.

Normalno Moggi in Giuve edini žrtvi, pravi krivci pa še vedno "operirajo v stroki".
Zadnjič spremenil DV_tifo, dne 17 Mar 2008, 21:13, skupaj popravljeno 1 krat.
When the doors of perception are cleansed, man will see things as they truly are - infinite (William Blake)
Odgovori